Om oss

Möt paret bakom ToaLoo, Sveriges första toaduschföretag!

Äntligen kan man sköta sin hygien direkt på toaletten! Svenska ToaLoo introducerar en toadusch som ansluts direkt till toalettens vattenledning, vilket gör den enkel att installera helt på egen hand. Detta är helt nytt och unikt och får oss att undra; varför har inte detta alltid funnits?

Samma fråga ställde sig Toaloos grundare och vd, Josefine Palangi Sjöstrand, när hon och hennes man  väntade sin dotter Selma under sommaren 2021.

– Det var varmt och Josefine blev mer och mer tyngd av graviditeten. Vi ville hitta en smidig lösning så hon kunde känna sig fräsch på ett enkelt sätt, utan att behöva kliva i och ur badkaret/duschen, berättar Ayoub när jag träffar honom på Toaloos kontor i Kungsbacka. De lösningar som fanns tillgängliga innebar dyra åtgärder som att riva en vägg och installera en blandare, eller köpa en toalett av japansk typ. Samtliga alternativ på marknaden här kändes både dyra och svårtillgängliga.

– Därför började vi titta på hur man löser sin hygien i andra delar av världen, och då vi rest i Asien, där toadusch är en självklarhet, insåg vi att den här produkten måste till Sverige och anpassas till svenska förhållanden.

– Det blev succé direkt berättar Josefine med lilla Selma i famnen. De sista veckorna av graviditeten var ju fruktansvärt tunga, men med toaduschen som Ayoub installerade på några få minuter, behövde jag i alla fall inte be om hjälp för att känna mig fräsch ända fram till förlossningsdagen.

Josefine har fött tre barn och minns känslan efter förlossningen med smärtor, svullnad, svårt att göra sina behov och landstingets toapapper…

– På sjukhuset säger de till en att kissa i duschen för att lindra smärtan. Helt ärligt så är det inte så kul. Med min toadusch och dess svala vatten kunde jag lindra smärtan under den första tiden hemma och det var en enorm skillnad mot när jag fick mina första barn

Vi stödjer flickors och kvinnors kamp för frihet och ett aktivt liv.

Kvinnors och flickors rättigheter är något både Ayoub och Josefine brinner för sedan åren de arbetade tillsammans i advokatbranschen. Efter Selmas födelse gjorde paret en donation till Panzisjukhuset i Kongo för att hjälpa kvinnor där att kunna få ett kejsarsnitt, skillnaden mellan liv och död för både mamma och barn i många fall. När ToaLoo utvecklades har tanken på att kunna hjälpa till mer varit drivande. – Vi vill hjälpa kvinnor och flickor till att leva fria liv, att inte behöva avstå från utbildning på grund av mens  eller möta döden vid en förlossning, berättar Ayoub. Därför kommer vi genom försäljning av Toaloo Toadusch att fortsätta stötta projekt som verkligen gör skillnad för kvinnors och flickors liv i andra länder. Samtidigt vill vi förändra människors liv här hemma: att snabbt bli fräsch efter ett jobbigt toabesök, tvätta sig efter sex, vid mens, inkontinens, när du är gravid, nyförlöst, äldre eller funktionsnedsatt och vill behålla din frihet och ditt privatliv. Allt detta löser vår produkt, avslutar Ayoub och fortsätter arbetet med att få fler att se fördelar med att ta en dusch direkt på toaletten.  

Genom att utveckla toaduschar ännu ett steg vill vi inspirera, förnya och strävar efter att gör din upplevelse såg smidigt, effektiv och lättarbetad som möjligt.

Vi är ett företag som vill ta ansvar och förändra människors liv till det bättre på riktigt. Därför har vi tagit fram ett sortimentet som passar de flesta.

Med finess, simpla, ergonomiska och effektiva lösningar vill vi underlätta vardagslivet för så många som möjligt.